ua en ru

Яценюк заявив, що Майдан одноголосно вимагає повернення до Конституції 2004 р

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Майдан одноголосно вимагає повернення до Конституції 2004 р.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Майдан одноголосно вимагає повернення до Конституції 2004 р. Про це Яценюк заявив журналістам в Штабі національного спротиву у вівторок, 11 лютого, повідомила прес-служба "Батькивщини".

"Це позиція не політичних сил, а українського Майдану, який висловився за те, що диктаторські повноваження Януковича (Президента України Віктора Януковича) повинні бути скасовані і ми повертаємось до Конституції 2004 р. Зараз позиція трьох опозиційних сил однакова - текст Конституції 2004 р.", - заявив Яценюк.

Він підкреслив, що механізмів повернення до Конституції 2004 р. може бути декілька: "Але будь-який механізм лежить в площині відповідальності Віктора Януковича. Якщо це Конституційний суд, то Янукович повинен звернутись до КС, - там його судді, які так само, як у 2010 році, зобов'язані прийняти рішення і відновити діяльність попередньої Конституції. Якщо це парламент - у Януковича є 200 з гаком голосів, і ми свої голоси всі віддаємо для того, щоб одномоментно проголосувати за конституційний акт. Якщо це інший механізм - хай запропонують інший".

Відповідаючи на уточнююче запитання, він сказав, що "прийнятний той механізм, який відновлює баланс влади, коли диктаторські повноваження Януковича скасовуються".