ua en ru

Яценюк виступає за введення дистанційного навчання українців у світових ВНЗ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за залучення українських вищих навчальних закладів до програм дистанційного навчання, які пропонуються світовими навчальними закладами.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за залучення українських вищих навчальних закладів до програм дистанційного навчання, які пропонуються світовими навчальними закладами. Про це він заявив сьогодні на робочій нараді з керівниками вищих навчальних закладів щодо імплементації закону України "Про вищу освіту".

У зв'язку з цим він нагадав, що чотири університети Ліги плюща (Ivy League - асоціація найстаріших університетів США) почали широку освітню програму через Інтернет.

"В рамках загальної системи освіти нам треба скористатися цим серйозним ресурсом, щоб університети поки що на рівні бажаючих студентів запровадили курс навчання, який пропонується Лігою плюща з дистанційного навчання", - сказав Яценюк.

Яценюк також підкреслив важливість залучення іноземних фахівців до системи вищої освіти України.

"Якщо ми запросимо сюди з десяток викладачів, то ми навчимо десятки тисяч студентів. Як глава уряду я готовий знайти гроші в бюджеті, щоб запросити сюди кілька десятків з ключовою західної професури за тими спеціальностями, які нам потрібні", - заявив він.

Він також зазначив, що закон про вищу освіту дозволяє визнавати дипломи світових вузів без додаткової сертифікації.