ua en ru

Яценюк сумнівається в результативності чотиристоронньої зустрічі в Женеві

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сумнівається в результативності чотиристоронньої зустрічі "Україна-РФ-ЄС-США", яка проходить сьогодні у Женеві (Швейцарія).

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) сумнівається в результативності чотиристоронньої зустрічі "Україна-РФ-ЄС-США", яка проходить сьогодні у Женеві (Швейцарія). Про це Яценюк заявив на зустрічі з представниками бізнесу, передає кореспондент РБК-Україна.

"З приводу зустрічі в Женеві. У мене немає надмірних очікувань від цієї зустрічі з однієї простої причини - тому що я не вірю російській стороні. Все, що вони кажуть, - не відповідає дійсності, все, що вони показують, є політичною пропагандою і брехнею", - сказав він.

Він знову наголосив, що саме Росія є "експортером тероризму" в Україну, хоча не визнає, що саме її диверсійні групи діють в Україні.

Нагадаємо, Україну представляє в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця, ЄС - верховний представник Європейського Союзу у закордонних справах і політиці безпеки Кетрін Ештон, США - держсекретар Джон Керрі. Участь Росії у зазначених переговорах було до останнього моменту під питанням. Влада Росії заявляли, що вони можуть зірватися у разі застосування українськими військовими сили проти проросійськи налаштованих активістів на сході України.