ua en ru

Співпраця з українського питання підірветься, якщо Київ застосує силу на південно-сході, - МЗС РФ

У разі, якщо Київ виконає свої погрози і застосує силу проти доведених до відчаю мешканців південного сходу", буде підірвана перспектива подальшого співробітництва з українського питання

У разі, якщо Київ виконає свої погрози і застосує силу проти доведених до відчаю мешканців південного сходу", буде підірвана перспектива подальшого співробітництва з українського питання, включаючи проведення планованої чотиристоронньої зустрічі Росії, США, України та Європейського союзу (ЄС) в Женеві. Про це повідомили в МЗС Росії за підсумками переговорів глави відомства Сергія Лаврова (на фото) і держсекретаря США Джона Керрі.

"Глава російського зовнішньополітичного відомства зазначив, що претензії з приводу якихось російських агентів, нібито діють у південно-східних регіонах України, були раніше висловлені в.о. міністра іноземних справ України Андрієм Дещицею, який також не зміг навести жодного факту. Якщо у американської сторони є конкретні відомості на цей рахунок, ми готові їх розглянути", - заявили в МЗС.

Як зазначили у відомстві, держсекретар США висловив заклопотаність у зв'язку з протестними виступами у південно-східних регіонах України, стверджуючи, що це - результат підбурювання і мало не прямого втручання з російської сторони". У МЗС при цьому підкреслили, що в підтвердження цих слів Керрі "не зміг надати які-небудь конкретні факти, лише зазначив, що Росія "повинна забрати своїх людей з південно-сходу".

Нагадаємо, ЄС, США, Україна та РФ 17 квітня мають намір провести зустріч у Женеві для обговорення української кризи.