ua en ru

Яценюк сьогодні в Раді доповість про енергобезпеки України

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні у Верховній Раді зробить доповідь з приводу ситуації по енергетичній безпеці України.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні у Верховній Раді зробить доповідь з приводу ситуації по енергетичній безпеці України. Про це йдеться в порядку денному Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Почне роботу Рада з складання присяги народними депутатами України.

Після доповіді Яценюка депутати розглянуть проект постанови "Про заходи щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності України і протидії військової агресії Російської Федерації".

Рада також розгляне включення до порядку денного сесії проекту закону про внесення змін до додатка №3 до закону "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо обороноздатності держави) та ряд інших законопроектів, що стосуються ситуації з антитерористичною операцією на сході України.

Також депутати розглянуть включення до порядку денного питання щодо проведення виборів Ради. Зокрема, проекти законів про вибори в Верховну Раду нардепа Юрія Мірошниченка, Миколи Рудьковського та Руслана Кошулинського.
Крім того, буде розглянуто включення до порядку денного проекту Виборчого кодексу України нардепа Ігоря Мірошниченка.
Рада розгляне проект постанови про припинення членства та участі України в органах Співдружності Незалежних Держав нардепа Бориса Тарасюка.

Парламент також розгляне і ряд інших законопроектів і проектів постанов.

Нагадаємо, 16 червня Росія припинила поставки газу в Україну з-за боргів. При цьому через Україну триває транзит російського газу в Європу.