ua en ru

Яценюк вважає політичним самогубством погоджуватися зараз на прем'єра

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що готовий пожертвувати власним рейтингом і погодитися на посаду прем'єр міністра України для порятунку країни від кризи.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що готовий пожертвувати власним рейтингом і погодитися на посаду прем'єр міністра України для порятунку країни від кризи. Про це він заявив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Ми чітко заявили, що посадою прем'єр-міністра не потрібно купувати опозицію. Ми готові взяти всю повноту відповідальності і сформувати опозиційний уряд, якщо такий уряд формується безпосередньо українським парламентом", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що в опозиції розуміють, що Україна зараз знаходиться на межі банкрутства, маючи нестабільний курс долара до гривні і великі борги за газ перед Росією, але вони готові жертвувати своїм рейтингом в ім'я країни".

"Ми готові жертвувати власним рейтингом і власними політичними амбіціями, тому що зрозуміло: зараз опозиції заходити в уряд - це політичне самогубство. Але на вагах: або самогубство країни, або політичної самогубство декількох політиків. Думаю, з цими політиками нічого не трапитися. Якщо правильно все зроблять, народ оцінить через 5-10 років", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше Яценюк в інтерв'ю Deutsche Welle заявив про готовність очолити Кабінет міністрів України за умови формування його тільки із представників опозиції.