ua en ru

Яценюк вважає держпереворотом події в Раді

Лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк вважає державним переворотом події у Верховній Раді України.

Лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк вважає державним переворотом події у Верховній Раді України. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Віктор Янукович, Володимир Рибак і вся партія регіонів здійснили злочин. Це захоплення державної влади. Голосування, яке відбулося в парламенті, є цілком нелегітимним. Рибак не має права підписувати ці папірці, які нібито був проголосовані, а Віктор Янукович тим більше не має права робити ці папірці законами України", - підкреслив Яценюк.

Він також зазначив, що той метод голосування, який був задіяний у парламенті був обраний не для того, щоб прийняти бюджет, а для того, щоб прийняти зміни до регламенту, який дає можливість садити опозиційних депутатів за спрощеною процедурою.

"226 рук можуть проголосувати в будь-який момент в будь-якому місці та позбавити народних депутатів від опозиції недоторканності і можливості боротися за права українців", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні Рада ухвалила держбюджет на 2014 р. і прийняла ряд інших законів, незважаючи на блокування парламенту опозицією. За прийняття законів депутати голосували руками.