ua en ru

Яценюк вважає безперспективними переговори з ДНР і ЛНР

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає безперспективними переговори з представниками так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки".

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає безперспективними переговори з представниками так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". Про це він заявив в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Прем'єр заявив, що найефективнішими будуть переговори щодо деескалації конфлікту на Донбасі у форматі Сполучені Штати Америки - Європейський Союз - Україна - Російська Федерація.

"Що стосується переговорів, то в який раз підкреслюю, з ними (бойовиками на Донбасі, - ред.) за стіл двосторонніх переговорів сідати безперспективно. Один з найбільш ефективних і реальних форматів - це женевський формат, який передбачав участь США, Європейського Союзу, України і нашого північного географічного сусіда",- заявив Яценюк.

Яценюк також закликав російську сторону дотримуватися домовленостей, які закріплені в мінському протоколі.

"Доцільність знову закликати Росію до виконання того, на що вона погодилася, немає. Але нагадати про необхідність виконувати кожен із 12 пунктів мінських домовленостей, вважаю за необхідне ще раз підняти це питання",- заявив Яценюк.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську відбулися переговори тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки", на яких був протокол про припинення вогню.

За даними на 3 листопада, загальна кількість порушень бойовиками на Донбасі перемир'я наблизилося до 2400.