ua en ru

Яценюк закликав РФ допустити українських рятувальників до шахти ім. Засядька

Яценюк закликав РФ допустити українських рятувальників до шахти ім. Засядька

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Росію допустити українських рятувальників до шахти імені Засядька, на якій сьогодні стався вибух. Про це він заявив на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні з самого ранку я дав вказівку ДержНС і Минэнергктики відправити гірничорятувальні бригади з метою допомоги витягнути шахтарів з вибою для того, щоб дати можливість подолати наслідки цієї аварії та врятувати життя шахтарів. Було вказівку відправити 6 бригад по 10 осіб у кожній бригаді. Але російські терористи не дали можливості українським гірничорятувальним бригадам дійти до місця та допомогти витягнути людей й врятувати життя. Я зараз публічно звертаюся до Російської Федерації - дайте вказівку цим покидькам пропустити наші гірничорятувальні бригади для того, щоб врятувати життя наших шахтарів", - зазначив Яценюк

Нагадаємо, сьогодні близько 5:20 на шахті ім. Засядька в Донецьку стався вибух метану. За даними ДонОДА, в цей момент у шахті перебувало 230 осіб. На даний момент офіційно підтверджено смерть одного шахтаря.