ua en ru

Яценюк закликав Азарова подати у відставку і застеріг від силового сценарію на Євромайдані

Голова політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликав прем'єр-міністра України Миколу Азарова подати у відставку і застеріг від силового сценарію розгону Євромайдану у Києві. Про це він заявив сьогодні під час загальнонаціонального круглого столу у Президента України, передає прес-служба партії.

"Результатом цього виступу повинна бути особиста заява прем'єр-міністра України про відставку. Він наговорив на декілька відставок", - заявив Яценюк, коментуючи виступ прем'єр-міністра України Миколи Азарова на круглому столі.

"Цей уряд персонально винен в політичній і економічній кризі. Цей уряд проводив і зірвав переговори з ЄС. Цей уряд і міністр цього уряду Захарченко давали команду бити людей", - наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що для того, щоб вирішити політичну і економічну кризу в країні, потрібно виконати три вимогу Майдану, які були передані Президенту України Віктору Януковичу безпосередньо на круглому столі - покарання винних у побитті активістів, звільнення незаконно затриманих та відставка уряду.

"Мають понести покарання винні, повинні бути відставлені ті, хто все це натворили, повинні бути звільнені ті, хто є невинними особами. А далі ми крок за кроком повинні вирішити всі соціальні та економічні питання, завершити підписання угоди з ЄС, і український народ повинен побачити, що це дійсно європейська держава, яка не просто вміє домовлятися, а яка вміє перемагати", - заявив Яценюк.

При цьому він застеріг владу від силових дії щодо Євромайдану.

"Ми застерігаємо від будь-яких радикальних сценаріїв і звертаємося виконати ці три вимоги. Саме тому ми прийшли до вам передати бачення тих українців, які вийшли не за політиків, не за опозицію чи владу - вони за себе вийшли", - наголосив він.