ua en ru

Яценюк повторює помилки Тимошенко 2005 року, - експерт

Рішення про не бездоганні з точки зору процедури затримання голови правління НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна приймалося не на найвищому політичному рівні, а на рівні виконавців. Таку думку озвучив політолог Кость Бондаренко.

"Я не думаю, що це додасть якісь політичні бали. У даній ситуації це - ексцес виконавців, які поспішають продемонструвати, що вони сильні як ніколи. І що вони в своїх руках зосередили велику владу", - заявив він.

На думку Бондаренко, у керівництва МВС і уряду були всі можливості переглянути рахунки і прийняти кадрові рішення по НАКу "законним способом". "У нас, як тільки змінюється влада, відразу ж в "Нафтогаз" посилають автоматників. Це, я думаю, не нормальна ситуація", - упевнений він.

Також політолог застеріг прем'єр-міністра Арсенія Яценюка від повторення помилок Тимошенко 2005 року. "Сама постановка питання щодо затримання-незатримання Бакуліна, майбутнього НАКу нагадує 2005 рік. Нинішній прем'єр, який на той час практично не був задіяний у структурах влади, не дуже добре засвоїв уроки 2005 року і повторює ті ж помилки, починаючи свою діяльність з гучних арештів і захоплень.

Очевидно, що юнацький максималізм виходить на перший план. Думаю, цей максималізм навряд чи сприяє як взаєморозумінню у суспільстві, так і інвестиційному клімату в Україні", - резюмував Бондаренко.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Аваков повідомив про затримання Бакуліна. Сам Бакулін повідомив, що йому ще не предьявлено звинувачення.

Пізніше депутат від "Суверенної європейської України" Кацуба повідомив, що Бакуліна намагаються заарештувати без пред'явлення будь-яких звинувачень. Після чого депутат від "Батьківщини" Княжицький розповсюдив заяву, що сам Кацуба перешкоджає законним діям і допомогу міліціонерам надаватимуть провладні депутати .

Пізніше Кацуба повідомив, що у глави правління НАК передінсультний стан.