ua en ru

Яценюк попросив Amnesty International посприяти звільненню Сенцова і Савченко

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до генерального секретаря міжнародної правозахисної організації Amnesty International Салила Шетті посприяти у звільненні Олега Сенцова і Надії Савченко.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до генерального секретаря міжнародної правозахисної організації Amnesty International Салила Шетті посприяти у звільненні Олега Сенцова і Надії Савченко. Про це він попросив у понеділок, 8 вересня, під час зустрічі з делегацією Amnesty International, передає прес-служба Кабміну.

"Арсеній Яценюк звернувся до Саліла Шетті щодо сприяння у звільненні незаконно викрадених з території України Олега Сенцова і Надії Савченко, які продовжують утримуватися російською владою", - йдеться в повідомленні.

Яценюк і Шетті приділили значну увагу питанням відповідальності за порушення прав людини, що відбуваються в захоплених російськими терористами районах, в тому числі вбивства, тортури, викрадання людей і взяття заручників. Яценюк підтвердив принципову позицію щодо рівності перед законом усіх винних у скоєнні злочинів.

Прем'єр привітав зроблену напередодні заяву Amnesty International, в якій ситуація на Сході України була охарактеризована як міжнародний конфлікт, стороною якого є Російська Федерація. "Ми повністю поділяємо таку оцінку", - підкреслив Яценюк.