ua en ru

Яценюк пообіцяв відкрити відділення "Ощадбанку" в Попасній для здійснення соцвиплат

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручить відкрити відділення "Ощадбанку" в Попасній, щоб здійснити соціальні виплати. Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді України

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручить відкрити відділення "Ощадбанку" в Попасній, щоб здійснити соціальні виплати. Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами прем'єра, люди, які працюють в приватних банках бояться виходити на роботу, тому що бойовики "приходять з автоматами і забирають гроші".

"В принципі всюди, де ми контролюємо територію, ми виплачуємо пенсії і зарплати та всі види соціальної допомоги. Але по окремих територіях, які щойно звільнені... Відправляють туди інкасаторську машину, бандити її ловлять і крадуть гроші. Саме тому зараз я почув вашу позицію по одному з населених пунктів Попасній. Ми перевіримо, що за банк, тому що комерційні банки просто не працюють.... Я зараз дам доручення, якщо там можливо відкрити установу "Ощадбанку" - щоб її відкрити і здійснити відповідні соціальні виплати", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, на початку жовтня 2014 р. бійці Національної гвардії України в Попасній (Луганська область) затримали мародера.