ua en ru

Яценюк очікує від Порошенка кадрових чисток в СБУ та ГПУ

Яценюк очікує від Порошенка кадрових чисток в СБУ та ГПУ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що Президент України Петро Порошенко проведе кадрові чистки в Службі безпеки України та Генеральній прокуратурі України. Про це Яценюк заявив під час селекторної наради в ГФС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я також мав розмову з Президентом України і переконаний, що глава держави, якому підконтрольна СБУ, проведе аналогічні кадрові чистки в СБУ. Так само переконаний, що будуть проведені аналогічні кадрові читки в ГПУ. А то в нас ті, які повинні охороняти закон, охороняються від закону", - заявив Яценюк.

Він нагадав, що сьогодні розпочинає діяльність комісія з службового розслідування діяльності вищих посадових осіб в ДФС.

"Сподіваюся, що в найкоротші терміни аналогічні рішення будуть прийняті по відношенню до СБУ, ГПУ і МВС", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, сьогодні Яценюк також заявив про початок службового розслідування щодо діяльності глави Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса, першого заступника голови ДФС Володимира Хоменка та заступника голови Анатолія Макаренка.