ua en ru

Яценюк відклав черговий етап скорочення чисельності держслужбовців

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відклав ініціативу Міністерства фінансів України щодо чергового скорочення чисельності державних службовців. Про це повідомила прес-служба Націанального агентства України з питань державної служби.

Згідно з повідомленням, обговорюючи питання щодо чисельності працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та інших бюджетних установ Яценюк доручив передусім провести моніторинг функцій, завдань і повноважень міністерств і відомств.

Питання здійснення організаційно-методичного забезпечення зазначеного моніторингу покладено на Націанальне агентство України з питань державної служби.

"Ми завжди висловлювалися проти механічного скорочення чисельності державних службовців. Саме тому, вважаю, що першим кроком на шляху оптимізації системи центральних органів виконавчої влади та ефективного державного управління є функціональне обстеження структури та чисельності працівників центральних органів виконавчої влади", - заявив голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко.

Нагадаємо 9 грудня 2014 р. Яценюк заявив, що у 2015 р. кількість державних службовців буде скорочено ще на 10%.

З 1 січня 2015 р. в Україні набув чинності закон № 76-VIII "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України", у пункті 9 якого передбачено скорочення чисельності державних службовців на 20%.