ua en ru

Яценюк побоюється зриву курортного сезону в Криму і перенаправлення турпотоку до Сочі

Перебування російських солдатів на території Криму може зірвати курортний сезон і переправити туристичний потік в Сочі.

Перебування російських солдатів на території Криму може зірвати курортний сезон і переправити туристичний потік в Сочі. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Надмірна і не адекватна присутність російських військових на території Криму не що інше, як прямий удар по кримчанам. Підірвана репутація Криму як одного з кращих курортів. Якщо протягом трьох тижнів і далі Росія буде продовжувати дозволяти своїм військовим гуляти з автоматами по території автономії, то наша відповідь буде наступною: однією з частин цього плану - підірвати курортний сезон в Криму, щоб туди ніхто не поїхав ні з Росії, ні з Європи, ні з Білорусії. ... Таким чином, відбувається спроби позбавлення кримчан роботи, заробітної плати, курортників. Знищити курорт як це було зроблено в Абхазії... Підірвати економіку Криму і перевести всі курортні потоки до Сочі", - заявив Яценюк.

За його словами, Україна зробить все можливе для того, щоб Крим і Україна були єдиною державою. І захистити права всіх національних меншим.

"Всі дискусії про те, що Крим буде хтось захоплювати виявилися брехнею. І спробою спровокувати конфлікт",- зазначив Яценюк.