ua en ru

Яценюк ініціював відмову від надання статусу учасника бойових дій цивільним

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував не надавати статус учасника бойових дій цивільним особам. Про це Яценюк заявив на засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"За цивільним є пропозиція взагалі відмовитися від видачі цивільним особам статус учасника бойових дій. Натомість я доручаю Мінрегіону та Мінсоцполітики в 2 рази збільшити розмір зарплати для тих цивільних, які виконують свої обов'язки у зоні АТО", - заявив Яценюк.

"Статус учасника бойових дій повинен надаватися виключно військовослужбовцям, працівникам правоохоронних органів, і тим людям, які зі зброєю в руках захищає Україну. А саме: СБУ, МВС, ЗСУ, ГУ розвідки Міноборони, Держприкордонслужба - 4, Нацгвардія, Госпецсвязи, служба зовнішньої розвідки, УДО, служба НС, Пенітенціарна служба і служба спецтранспорту. Це вичерпний список", - заявив Яценюк.

Яценюк також доручив ввести додаткові доплати тим, хто виконує в зоні АТО громадянську функцію. "А той, хто виконує (у зоні АТО) цивільну функцію, повинен отримати додаткові доплати в порядку, який визначає Мінрегіон разом з Мінфіном і Мінсоцполітики", - додав прем'єр.

Нагадаємо, за даними Генштабу, статус учасника бойових дій отримали 6,9 тис. учасників АТО.