ua en ru

Яценюк і Кличко зустрінуться з Меркель 17 лютого, - "Батьківщина"

Лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк і лідер "Удару" Віталій Кличко зустрінуться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 17 лютого 2014 р.

Лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк (на фото зліва) і лідер "Удару" Віталій Кличко (на фото праворуч) зустрінуться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 17 лютого 2014 р. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"У понеділок, 17 лютого, голова Політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк разом із лідером партії "Удар" Віталієм Кличком за запрошенням голови партії ХДС, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель відвідають Берлін. Вони проведуть зустрічі з Ангелою Меркель і представниками фракції ХДС-ХСС у Бундестазі", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що німецький канцлер проведе зустріч з опозиційними лідерами 18 лютого.

Як зазначає видання Bild, Меркель вперше безпосередньо втручається в конфлікт в Україні з його початку в листопаді 2013 р.

У той же час голова комітету з закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок так прокоментував майбутню зустріч: "Візит Кличка показує, наскільки інтенсивним є участь уряду Німеччини в спробах вирішити конфлікт. Зараз необхідно використовувати всі шанси, щоб Україна повернулася на правовий шлях".

Нагадаємо, в грудні 2013 р. Кличко мав намір зустрітися з Меркель, однак зустріч не відбулася з-за ускладненої ситуації в Києві.