ua en ru

Яценюк допускає, що Путін хоче захопити Київ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк допускає, що Президент Росії Володимир Путін хоче захопити Київ.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк допускає, що Президент Росії Володимир Путін хоче захопити Київ. Про це Яценюк заявив під час виступу в Атлантичній Раді у Вашингтоні в ході робочого візиту в США 12 березня, передає прес-служба Кабміну.

За словами Яценюка, перший сценарій Путіна - "заволодіти Кримом в тій чи іншій формі".

"Але він може піти далі. І в Росії є інший сценарій - як захопити всю Україну, в тому числі українську столицю. Все залежить від персональних його цілей", - заявив український прем'єр.

"Кілька років тому він (Путін) сказав, що найбільша катастрофа минулого століття - це розпад Радянського Союзу. Я б сказав, що найбільшою катастрофою століття було б відновлення Радянського Союзу", - додав Яценюк.

При цьому він висловив задоволення тим, як Україні допомагають знайти вихід із кризи, США і ЄС. "Я задоволений тим, як США і ЄС допомагають нам вийти з кризи", - зазначив він.

Яценюк нагадав, що Україна вже отримала пакет фінансової допомоги від західних партнерів. "Він на столі. Ми ще повинні укласти угоду з МВФ, але ми вже отримали 1 млрд доларів в якості гарантії для стабілізації української економіки", - повідомив український прем'єр.

Нагадаємо, нова влада України звинувачує владу Росію в спробі анексії Криму.