ua en ru

Ярославський: Харківський стадіон "Металіст" ніколи не окупиться

Стадіон "Металіст", реконструйований до Євро-2012 в Харкові, не окупиться ніколи. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив президент харківського футбольного клубу "Металіст", генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський.

Перераховуючи інфраструктурні об'єкти, побудовані до Євро-2012 в Харкові, Ярославський помітив, що деякі з них ніколи не окупляться.

"Ніколи не окупляться: стадіон (реконструкція стадіону" Металіст "- приватно-державне партнерство 30% на 70%); база (реконструкція навчально-тренувальної бази ФК" Металіст "); академія (Дитяча футбольна академія - вона ж волонтерський центр УЄФА в Харкові). Але це якщо говорити про гроші. Якщо говорити про задоволення і радості харків'ян - це безцінне. І я навіть приблизно ще не думав над тим, як повертати гроші. П'ять років я буквально 24 години на добу жив на своїх об'єктах" , - сказав він.

Також, за його словами, "окупність готелю (п'ятизірковий готель Kharkiv Palace на пл. Свободи) складе тільки за приблизними підрахунками 12 років. Аеропорту (три терміналу Міжнародного аеропорту "Харків" і прилегла територія) -17-20 років".

Ярославський також зазначив, що як об'єкт Євро-2012 він не буде прийнятий УЄФА, поки не будуть дофінансовані 9 млн грн з міського бюджету, 16 млн грн з обласного та 21 млн грн з державного бюджетів.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков 19 жовтня 2011 заявляв, що Національний спорткомплекс "Олімпійський" також не зможе окупитися ніколи, але він покриє операційні витрати.