ua en ru

Ярославський давно готувався до продажу футбольного клубу "Металіст", - Кернес

Олександр Ярославський давно готувався до продажу харківського футбольного клубу "Металіст". Про це заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

"Такі угоди, як операція з продажу одного з кращих клубів в Україні, клубу європейського рівня за один день не відбуваються. Якщо взяти хронологію заяв Олександра Ярославського, то ми можемо згадати, що ще недавно він говорив, що він з Металістом" назавжди, тільки вчора ми читали, що мова про продаж клубу не йде. Сьогодні ж ми почули, що він покидає команду і продає її іншому інвестору. З одного боку, це лукавство, тому що він знав про це заздалегідь. І те, що міська влада нібито винна в цьому, - це не аргумент для власності такого калібру. Я знав про це давно, в тому числі і про те, що продається стадіон, вірніше, частина, яка належить Ярославському ", - зазначив Кернес, повідомляє прес-служба Харківської міської ради .

За словами Кернеса, "Металіст" - це бізнес, який став невигідним для Ярославського і він завжди був комерційним проектом бізнесмена. Кернес також відзначив, що Ярославський нехтує партнерськими відносинами у сфері управління і господарської діяльності приналежної йому частини стадіону, заявляючи, що його частина "Металіста" збиткова, тоді як торгівля і продаж квитків приносять великий дохід. При цьому приватна акціонерна компанія "Металіст" на сьогоднішній день має борг перед КП "Харківські теплові мережі" в сумі 101 тис. грн. "З боку міста і області футбольному клубу "Металіст" завжди виявлялася, і буде надаватися підтримка. І в часи Ярославського, і після того, як власником клубу стане інша людина", - підкреслив Кернес.

Нагадаємо, раніше Ярославський заявляв, що повинен зі своєї кишені фінансувати стадіон і клуб, якщо вже намірився повернути ОСК "Металіст" у міську власність.

Читайте також: "ГазУкраіна" домовилася про покупку ФК "Металіст" в Олександра Ярославського