ua en ru

Ярошенко: Видатки у бюджеті-2012 збільшаться на 35 млрд грн - до 461,7 млрд грн

Видатки держбюджету-2012 збільшаться на 35 млрд грн порівняно з 2011 р та становитимуть 461,7 млрд грн. Про це заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"Уточнений макропрогноз враховує результати проведених консультацій з представниками світової спільноти. Завдяки спрямованості на розвиток, Україна зберігає помірний рівень росту ВВП в той час, як темпи росту економік найближчих європейських сусідів скорочуються", - сказав міністр фінансів, представляючи проект.

Він також підкреслив, що за скоригованим консервативним сценарієм приріст ВВП у 2012 році складатиме 3,9%, а номінальний ВВП становитиме 1,5 трлн грн.

Міністр фінансів додав, що розмір прожиткового мінімуму, порівняно з 2011 роком, на 1 особу зросте на 128 гривень, що майже вдвічі перевищує темпи зростання споживчих цін.

За словами Ярошенка, проект бюджету-2012 також передбачає запровадження 20-відсоткової надбавки до посадового окладу для усіх педагогічних працівників. Будуть також запроваджені виплати медичним і фармацевтичним працівникам на оздоровлення.