ua en ru

Ярош закликав нардепів підтримати законопроект про посилення повноважень РНБО

Народний депутат, лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош просить парламентаріїв підтримати законопроект № 1343 "Про внесення змін в закон України "Про Раду національної безпеки і оборони України". Про це йде мова у його зверненні до нардепів.

"Новий закон про РНБО фактично створював в Україні ставку Верховного головнокомандувача для боротьби із зовнішньою агресією, відновлював територіальну цілісність та створював координаційний центр для належної боротьби з російською агресією", - наголосив він.

Ярош наголосив, що комітет з національної безпеки та оборони ухвалив рішення про підтримку даного законопроекту. "Тому зараз саботаж окремих народних депутатів, що цей закон не має під собою ніяких основ вони не мають ніяких підстав", - підкреслив він.

Політик нагадав, що комітет з питань правової політики зробив висновок, що закон про РНБО відповідає Конституції України, тому розмови про його не відповідність положенням Основного закону не відповідають дійсності.

Ярош звернув увагу на те, що окремі депутати висловлювалися проти того, щоб надавати додаткові повноваження РНБО та його керівнику Олександру Турчинову. "В умовах тяжкої війни на сході не йдеться ні персонально про Турчинова, ні про когось іншого. Ідеться про те, щоб люди, які перебуватимуть на цій посаді - секретаря РНБО адекватно діяли, саме для того їм треба додаткові повноваження", - підкреслив лідер "Правого сектору".