ua en ru

Ярош та Семенченко йдуть на поправку, - Гройсман

Лідер партії "Правий сектор", позафракційний нардеп Дмитро Ярош та командир батальйону "Донбас, нардеп від фракції "Самопоміч" Семен Семенченко, які отримали поранення в зоні проведення АТО на Донбасі, йдуть на поправку. Про це на брифінгу заявив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

"У наших поранених колег Яроша і Семенченка, я з ними регулярно зв'язуюся, справи йдуть на поправку", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 21 січня лідер "Правого сектора", народний депутат Дмитро Ярош був поранений осколком снаряда РСЗВ "Град" в районі донецького аеропорту.

Спочатку з'явилася інформація про те, що Ярош нібито не потребував госпіталізації, проте пізніше нардеп Антон Геращенко заявив, що поранення такого роду "у разі відсутності належної медичної допомоги призводять до загибелі від великої крововтрати". Тому лідера "Правого сектора" двічі прооперували.

Командир батальйону "Донбас", який у складі сил АТО діє на Південному Сході України, народний депутат Семен Семенченко був контужений в ході операції з розблокування батальйону "Світязь" в районі Вуглегірська (Донецька обл.).

Повідомлялося, що Семенченко отримав контузію і переломи, однак, за даними заступника командуючого Нацгвардією Олега Войцеховського, нардеп отримав струс мозку та забій грудної клітки.

2 лютого Семена Семенченка доставили в лікарню в Дніпропетровськ. Загрози його життю немає.