ua en ru

Ярема вимагає негайно звільнити захоплені активістами Майдану приміщення

Генеральний прокурор Віталій Ярема вимагає негайно звільнити захоплені активістами Майдану приміщення в центрі Києва.

Генеральний прокурор Віталій Ярема вимагає негайно звільнити захоплені активістами Майдану приміщення в центрі Києва. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я ініціюю звернення до міністра внутрішніх справ України, голові Служби безпеки України з метою вжити невідкладних заходів для відновлення правопорядку в центральній частині нашої столиці. Вимагаю негайно звільнити захоплені приміщення, оскільки в таких діях є склад злочину, покарання за яке передбачено Кримінальним кодексом України,- заявив Ярема.

За його словами, у разі якщо вимогу Генпрокуратури не буде виконано, винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Ярема також попередив працівників правоохоронних органів та Київської міської державної організації про відповідальність за бездіяльність.

Серед правопорушень, які Ярема висуває нинішнім майданівцям - проживання в наметах невідомих осіб, блокування руху транспорту існування загрози санітарному та епідеміологічному благополуччя населення.

"У поданні міського прокурора вказано , що в центральній частині міста існують реальні загрози здоров'ю населення , громадському порядку, і створюють ся умови для вчинення заворушень та вчинення злочинів", - зазначив Ярема.

Проте, за його словами, посадовці КМДА не вжили жодних заходів для налагодження роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.