ua en ru

Ярема наполягає на визнанні ДНР і ЛНР терористичними організаціями

Генеральний прокурор України Віталій Ярема наполягає на визнанні світовою спільнотою самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" терористичними організаціями.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема наполягає на визнанні світовою спільнотою самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" терористичними організаціями. Про це Ярема заявив під час зустрічі з генеральним секретарем Amnesty International Салілом Шетті, передає прес-служба ГПУ.

"Говорячи про ситуацію на сході України, Віталій Ярема підкреслив необхідність з боку світового співтовариства визнати терористичними організаціями так звані Луганську народну республіку і Донецьку народну республіку.

"Згідно з міжнародним правом в їх діях є всі ознаки терористичних організацій", - заявив Ярема.

Генпрокурор також поінформував про хід розслідування злочинів, вчинених на території проведення антитерористичної операції.
У свою чергу Саліл Шетті від імені Amnesty International висловив співчуття сім'ям загиблих під час останніх подій в Україні та всьому українському народу.