ua en ru

Японці створили концепт-кар для повеней

Поєднання води і електрики смертельно небезпечно. Але для інженерів з Країни висхідного сонця немає нічого неможливого.

Поєднання води і електрики смертельно небезпечно. Але для інженерів з Країни висхідного сонця немає нічого неможливого. Японська компанія Fomm придумала концепт електрокара, здатного пересуватися у воді.

2011 рік запам'ятався жителям Японії страшним землетрусом і цунамі, в результаті яких постраждало багато людей. Пам'ятаючи про це, інженери японської компанії Fomm створили концепт електрокара Concept One, здатного деякий час пересуватися у воді. Це невелике транспортний засіб призначений для чотирьох пасажирів. Воно важить близько 460 кілограмів і оснащений двома електромоторами потужністю 6,7 к.с. кожен.

Керувати електрокаром водій може з допомогою важелів. Розсувні двері спрощують пасажирам вхід в кабіну. По воді Concept One пересувається завдяки генераторам-водометам. При цьому модель не є амфібією і після перебування у воді потребує техобслуговування.

Поки невідомо, чи стане Concept One серійним електрокаром. Але для жителів Південно-Східної Азії, регіону, де часто бувають цунамі і повені, такий транспорт міг би стати справжньою знахідкою.