ua en ru

Японський міністр юстиції зізнався у зв'язках з мафіозним кланом

Отримавший два тижні тому у знов сформованому уряді Японії портфель міністра юстицій Кейсю Танака, зізнався в тому, що в минулому був пов'язаний з одним із кланів японської мафії - якудза. Несподівано відверте зізнання міністр зробив напередодні на прес-конференції, повідомляє The Japan Times.

Небажані для його нинішнього становища зв'язкі з мафіозною організацією Танака мав близько 30 років тому в Йокогамі. Він був сватом на весіллі боса злочинного клану. За словами міністра, на момент, коли він прийняв пропозицію брати участь у весіллі, він не знав, що наречений полягає в лавах якудзи, а зробив це на прохання батька, який мав знайомих в подібних кругах.

Танака додав, що після того, як він дізнався про рід занять нареченого, він навіть просив його залишити злочинну діяльність. Відразу зрозумівши, що на вечірці багато босів якудзи, майбутній міністр юстиції поспішив скоріше покинути захід. За його словами, про цей випадок у своїй біографії він багаторазово жалкував в наступні роки.

У зв'язку тим, що його минуле було "заплямоване" подібним епізодом, Танака приніс найглибші вибачення, проте залишати Кабінет міністрів через це він не планує.

Читайте також: Уряд Японії подав у відставку