ua en ru

Японський банк почав установку банкоматів, що приймають замість карт відбитки долонь

В Японії зняти гроші з рахунку через банкомат можна буде без пред'явлення картки, просто приклавши долоню. Банк Японії - Ogaki Kyoritsu - почав установку нових банкоматів, які обладнані сканерами відбитків долонь людей, повідомляє "Росія-24".

Втім, поки банк обережний: після звірки відбитків для надійності слід ввести власний день народження і пін-код. Установка подібних банкоматів почалася в кінці вересня.

Багато жителів Японії після землетрусу і викликаного ним цунамі втратили не тільки особисті речі і житла, але і всі документи, які засвідчують особу. З цієї причини вони довго не могли відновити доступ до своїх банківських рахунків. Для вирішення цієї проблеми компанія Fujitsu, відомий у всьому світі новатор, розробила сканери.

Сканери долонь і відбитків пальців широко використовуються в банках Японії як додатковий засіб ідентифікації, однак банк Ogaki першим повністю відмовився від пред'явлення пластикових карток. Нові банкомати встановлені в десяти відділеннях банку, а також у двох мобільних відділеннях у місцях стихійних лих і в районах, де немає постійних відділень банку.

Читайте також: Американський банк Citigroup почав випуск кредитних карт в Китаї