ua en ru

Японська Sony оголосила про придбання акцій, що залишилися, Sony Ericsson за 1,05 млрд євро

Японська корпорація Sony сьогодні оголосила про придбання 50% акцій Sony Ericsson, свого спільного підприємства (СП) зі шведською компанією Telefonaktiebolaget LM Ericsson, за 1,05 млрд євро. Таким чином, Sony Ericsson повністю стане дочірньою компанією японського виробника електроніки. Така інформація міститься в опублікованому сьогодні прес-релізі Sony.
За словами представників компанії, дана транзакція дозволить їй об'єднати технології та патенти, використані в смартфонах SE, зі своїм широким спектром електронних пристроїв. "Ми можемо запропонувати нашим клієнтам більш широкий вибір смартфонів, ноутбуків, планшетів і телевізорів, які органічно підключаються один до одного і відкривають новий світ онлайн-розваг, включаючи власні мережеві сервіси Sony, такі як PlayStation Network і Sony Entertainment Network", - заявив глава Sony Говард Стрінгер.
Очікується, що операція завершиться в січні 2012 р. після затвердження регулюючими органами. Домовленість вже була схвалена керівництвом обох компаній. Sony консолідує Sony Ericsson з моменту закриття угоди, зараз аналітики оцінюють вплив об'єднання двох компаній на фінансові результати Sony в 2011-2012 фінансовому році, який завершиться 31 березня 2012 р.
Компанія Sony була заснована в 1946 р. і є одним з провідних виробників електроніки в світі. Sony випускає аудіо- і відеопрогравачі, mp3-плеєри, DVD-програвачі, проекційні і LCD телевізори, монітори і електронні компоненти. Серед продуктів компанії такі бренди, як VAIO, Bravia і Walkman. СП зі шведською Ericsson було створено в жовтні 2001 р. для об'єднання невигідних операцій двох компаній з виробництва телефонів. В результаті був створений один з лідерів на ринку мобільних пристроїв зв'язку.