ua en ru

Японська корпорація Sony поки не прийняла рішень щодо змін в керівництві

Японська корпорація Sony поки не прийняла жодних рішень щодо змін у керівництві. "Sony Corporation не робила офіційних заяв з цього приводу і зараз нічого не вирішено", - говориться в прес-релізі компанії, опублікованому сьогодні у відповідь на повідомлення в японській пресі. У них писалося, що президент корпорації Говард Стрінгер може покинути свою посаду в квітні 2012 р., після чого Sony очолить Казуо Хіра, зараз займає посаду виконавчого заступника президента і відповідає за сектор споживчої електроніки, що становить значну частину щорічного обороту компанії в 85 млрд дол.
Раніше японські ЗМІ, пославшись на джерела, написали, що 69-річний Стрінгер піде з поста президента Sony, але продовжить займати пост головного виконавчого директора і голови ради директорів корпорації. У той же час 51-річний Хіра, довгий час розвивав підрозділ Sony з виробництва ігрових консолей PlayStation, стане його наступником. Подібні перестановки можуть справити великий вплив на компанію, так як Хіра, за даними японської преси, планує провести фундаментальну реформу структури доходів і вивести за рахунок цього компанію до прибутку.
Тим часом поки гігант готується до четвертого року збитків. У листопаді 2011 р. Sony попередила, що закінчить черговий фінансовий рік зі збитками, при цьому підрозділ з виробництва телевізорів втратить 2,2 млрд дол на тлі зниження попиту на продукцію і зміцнення ієни.
26 грудня 2011 р. південнокорейська компанія Samsung Electronics домовилася про викуп частки (приблизно 50%) японської Sony Corp. в капіталі спільного підприємства (СП) - S-LCD, яке спеціалізується на виробництві РК-дисплеїв, за 940 млн дол. Дана угода дозволить Sony монетизувати частку в S-LCD, одночасно забезпечивши безперебійне постачання LCD-панелей від Samsung. При цьому Sony буде закуповувати панелі за ринковою вартістю, не несучи ризиків і виробничих витрат. Samsung, в свою чергу, очікує прискорення бізнес-процесів на підприємстві S-LCD (яке переходить під повний контроль Samsung) та їх більшої ефективності. Із завершенням даної угоди Samsung стає найбільшою компанією в світі, що виробляє телевізори.
За час головування Стрінгера в раді директорів Sony (з 2005 р.) капіталізація компанії скоротилася майже на 60%, капіталізація південнокорейського конкурента Samsung за цей період, навпаки, майже подвоїлася.