ua en ru

Японія підтримає кандидатуру Джима Юн Кіма, висуванця США на пост голови Світового банку

Уряд Японії прийняв рішення підтримати кандидатуру президента Дартмутського коледжу, експерта в галузі охорони здоров'я південнокорейського походження Джима Юн Кіма, якого США висувають на пост глави Світового банку. Про це повідомив міністр фінансів Японії Дзюн Азума, слова якого передає Reuters.

"Японія офіційно підтримує висунення Джима Юн Кіма", - повідомив міністр після проведення зустрічі з кандидатом. Їх діалог відбувся в рамках світового турне Джима Юн Кіма, в ході якого він має намір провести ряд зустрічей з високопоставленими чиновниками низки країн.

Також на пост голови Світового банку претендують міністр фінансів Нігерії Нгозі Оконджо-Івеала і екс-міністр фінансів Колумбії Хосе Антоніо Окампо. Традиційно головою Світового банку призначався кандидат від США.

Світовий банк є одним із джерел фінансової і технічної допомоги, що надається країнам, що розвиваються. Він складається з двох організацій розвитку, що належать 187 країнам, - Mіжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) і Міжнародної асоціації розвитку (МАР). Мета МБРР - скорочення масштабів бідності в країнах з середнім рівнем доходу і в кредитоспроможних країнах з низьким рівнем доходу, в той час як увага МАР зосереджено на найбідніших країнах світу. Штаб-квартира заснованого в 1944 р. Світового банку розташована у Вашингтоні.