ua en ru

Японія купила 70% одного з найбільших мобільних операторів США за 20,1 млрд дол

Японська телекомунікаційна компанія Softbank уклала ряд остаточних угод про купівлю 70% американського оператора мобільного зв'язку Sprint Nextel. Сума угоди становить 1,57 трлн ієн (20,1 млрд дол.), йдеться в опублікованому сьогодні прес-релізі Softbank.

Згідно з матеріалами компанії, 8 млрд дол. буде направлено безпосередньо Sprint для зміцнення її балансу, решту 12,1 млрд дол. отримають акціонери американської компанії. Транзакція вже була схвалена радою директорів обох компаній. Очікується, що операція буде закрита до середини 2013 р. після схвалення регулюючими органами.

Експерти Softbank прогнозують, що в результаті транзакції японська компанія стане одним зі світових лідерів серед операторів мобільного інтернету. Клієнтська база компанії стане однією з найбільших в США і Японії, а виручка від реалізації послуг мобільного зв'язку - третьою у світі.

Відзначимо, що дана угода може стати для Японії однією з найбільших в історії. Найбільш значна іноземна транзакція була здійснена в 2007 р., коли японський виробник тютюнової продукції Japan Tobacco придбав свого британського конкурента Gallaher за 1,8 трлн ієн (23 млрд дол).

Читайте також: Японська Softbank веде переговори про покупку частки в американському Sprint за 12,8 млрд дол., - джерело