ua en ru

Янукович не обговорив повною мірою питання України в Давосі через зайнятість європейських політиків, - АП

Президент України Віктор Янукович не обговорив у повній мірі енергетичні питання України на економічному форумі в Давосі по ряду об'єктивних причин. Про це в ході брифінгу заявив радник Президента - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пані Меркель приїжджала дуже коротко (не на довго), пан Камерон, з яким можна було зустрітися і з яким в минулому році зустрічалися, приїхав більше для того, щоб дискутувати з внутрішніх питань Європейського союзу. Таким чином, серед лідерів і глав держав і урядів, які були представлені в Давосі, більше було європейських фінансових тем. Пан Комаровський мало не єдиний з багатьох, з ким в силу стратегічних і сусідських взаємин, ми завжди будемо зустрічатися... Цей Давос, якщо порівнювати його з попередніми, був публічно насиченим. Було п'ять публічних виступів. У питаннях енергетики та енергетичної безпеки наша участь була направлена на публічний елемент, під час одного з публічних заходів Президент розмовляв з комісаром з питань енергетики", - зазначив Гончарук.

Нагадаємо, Віктор Янукович 25-27 січня здійснив робочий візит до Швейцарської Конфедерації для участі у заходах Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі. Передбачалося, що лейтмотивом відвідування Януковичем засідання ВЕФ повинна була бути енергетична проблематика - ключовий аспект національної безпеки та економічного розвитку України в нинішніх умовах.