ua en ru

Янукович знає, що повинен робити для врегулювання ситуації, - Нуланд

Президент України Віктор Янукович знає, що він повинен робити для врегулювання політичної ситуації, що склалася в Україні. Про це йдеться у заяві заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд після зустрічі з Президентом Януковичем, текст якої розміщений на сайті посольства США в Україні.

"Я щойно провела понад дві години з Президентом Януковичем. Це була важка розмова, але реалістична. Я абсолютно ясно дала йому зрозуміти, що те, що сталося минулої ночі, те, що відбувалося тут у сенсі безпеки, є абсолютно неприйнятним у європейській державі, у демократичній державі. Але ми також дали зрозуміти, що ми вважаємо, що для України є вихід, що усе ще можливо врятувати європейське майбутнє України і ми хотіли б бачити, що саме такі зусилля очолює Президент", - йдеться в заяві Нуланд.

За її словами, це вимагатиме негайних кроків у царині безпеки і повернення до діалогу із Європою та із МВФ, а також справедливості і поваги до людської гідності у ставленні до народу України.

"Я не маю сумнівів після нашої зустрічі, що Президент Янукович знає, що він має робити. Увесь світ спостерігає. Ми хочемо бачити краще майбутнє для України. Я повертаюся додому, щоб доповісти своєму уряду", - заявила заступника держсекретаря США.