ua en ru

Янукович заявив, що хоче "серйозно обговорити" з Медведєвим газові питання

Президент України Віктор Янукович хотів би "серйозно обговорити" з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим газове питання, а також питання торговельно-економічних відносин. Про це глава держави сказав на зустрічі з Медведєвим у Києві, передає радіо "Свобода".

"Хотів би з вами обговорити серйозно ті питання, які для нас є дуже чутливими, насамперед торговельно-економічні. Звичайно, не приховую, що мене надалі серйозно непокоїть газова проблема", - сказав Янукович.

Президент України також повідомив, що в українсько-російській міждержавній комісії підготували "достатній пласт пропозицій", готових до ухвалення рішень. "Я так розумію, що ви приїхали, щоб поставити свій вердикт із тих питань, які ми готуємо на міждержавну комісію", - звернувся Янукович до Медведєва.

Медведєв прибув із візитом в українську столицю сьогодні. Після зустрічі з Президентом України запланована участь Медведєва у засіданні комітету торговельно-економічної співпраці Міждержавної українсько-російської комісії. У цьому засіданні також візьме участь прем'єр України Микола Азаров.

Нагадаємо, Азаров раніше заявив, що Україна не має до Росії претензій з приводу газових контрактів.