ua en ru

Янукович вніс до ВР подання про дострокове припинення повноважень голови ЦВК Шаповала та призначення членом ЦВК Копиленка

Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням шістдесятип'ятирічного віку та призначення членом ЦВК Олександра Копиленка. Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Відповідно до пункту 21 частини першої статті 85 Конституції України, статей 6 і 30 закону України "Про Центральну виборчу комісію" вношу подання про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Шаповала у зв'язку з досягненням шістдесятип'ятирічного віку", - йдеться у поданні Януковича.

Він також доручив представляти це подання на пленарному засіданні Верховної Ради України представнику Президента України в парламенті Юрію Мірошниченку.

Іншим поданням Президент вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Олександра Копиленка на посаду члена Центральної виборчої комісії.

Представляти подання у Верховній Раді Глава держави також уповноважив Мірошниченка.

Читайте також: Шаповал вважає, що зараз неможливо призначити перевибори в п'яти округах через "пробіл в законі"