ua en ru

Янукович вже провів розмову з Клюєвим щодо подій на Євромайдані

Президент України Віктор Янукович вже провів розмову з секретарем РНБО Андрієм Клюєвим щодо подій на Євромайдані. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським журналістам.

За словами Януковича, він обурений тим, що відбувалося на Євромайдані, та сам хоче розібратися у цій ситуації.

"Після появи цієї інформації я запросив до себе Клюєва, він розповів мені все, як було. Я у нього запитав, яка мета була? - Стабілізувати ситуацію. Він сказав, що хоче піти в генпрокуратуру і все це розповісти там", - повідомив Янукович.

Він зазначив, що сьогодні влада хоче досягти об'єктивного та справедливого розслідування.

"Я думаю, що ви погодитеся з тим, що влада жодним чином не була зацікавлена в цих провокаціях і цьому конфлікті... У слідства є всі можливості досягти, так би мовити, оптимального результату в цьому розслідуванні. І ми почуємо це, мабуть, найближчим часом", - наголосив Янукович.

У той же час Президент не виключає кадрових змін у зв'язку з останніми подіями у країні: "Коли ми бачимо, що до цієї кризи призвели недоліки роботи тих чи інших чиновників, і якщо в цьому є необхідність, звісно, ми повинні приймати кадрові рішення".

Проте за словами Януковича, такі рішення мають бути глибоко продуманими і справедливими і в їх основі завжди має бути законність.

"Я не прихильник "рубати з плеча". Кадри ми повинні берегти, ми повинні до людей ставитися бережно. Але якщо є в цьому необхідність, якщо хтось недопрацьовує або працює неефективно або його робота приносить якийсь негатив суспільству, звісно, їх потрібно міняти, в цьому немає жодних сумнівів. І ми такі висновки зробимо", - підкреслив він.