ua en ru

Янукович затвердив положення про Державну службу з надзвичайних ситуацій

Президент України Віктор Янукович підписав указ "Деякі питання Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС)". Відповідний указ №20/2013 опублікований сьогодні, 16 січня 2013 р., на сайті глави держави. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Указом затверджено положення про ДержНС, яка є правонаступником Міністерства надзвичайних ситуацій України та Державної інспекції техногенної безпеки України шляхом реорганізації.

Кабінету міністрів України доручено вирішити у двомісячний строк питання щодо передачі в установленому порядку до сфери управління ДержНС цілісних майнових комплексів державних підприємств, установ і організацій, а також нерухомого майна, техніки, інших матеріально-технічних засобів, які належать до сфери управління МНС, Державної інспекції техногенної безпеки України за станом на 1 січня 2013 р.

Згідно з положенням про ДержНС, відомство є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра оборони України. Очолює ДержНС голова, якого призначає на посаду за поданням прем'єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій міністра, та звільняє з посади Президент України.

Голова ДержНС має двох заступників, у тому числі одного першого, які призначаються на посади за поданням прем'єр-міністра України та звільняються з посад Президентом України. Пропозиції прем'єр-міністру України щодо кандидатур на посади заступників глолови ДержНС вносить міністр на підставі пропозицій голови ДержНС. У разі відсутності голови ДержНС або неможливості здійснювати ним своїх повноважень з інших причин його обов'язки виконує один із заступників відповідно до встановленого головою ДержНС обов'язків.

Читайте також: Янукович реорганізував МНС в Держслужбу надзвичайних ситуацій