ua en ru

Янукович: Україна працює над виконанням зобов'язань перед Радою Європи

Україна працює над виконанням зобов'язань перед Радою Європи і налаштована на подальшу реалізацію плану дій до 2014 р. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клодом Міньйоном. Про це повідомила прес служба Президента України.

"Ми налаштовані на виконання плану дій, який напрацьований разом Україною і Радою Європи до 2014 р... Сподіваюся, що ми як партнери будемо спільно моніторити цю роботу і, безумовно, досягати своєчасного виконання", - сказав Янукович.

Одним із важливих кроків, які останнім часом здійснила Україна в цьому напрямку, зокрема в частині вдосконалення демократичних інститутів, Янукович назвав ухвалення і набуття чинності нового Кримінального процесуального кодексу. Зараз триває робота над його імплементацією, повідомив він.

Президент також привітав голову ПАРЄ з переобранням на посаду на початку цього року.

Міньйон, у свою чергу, зазначив, що Парламентська асамблея Ради Європи налаштована на партнерську співпрацю з Україною як у частині виконання плану дій до 2014 р. так і щодо зобов'язань нашої держави перед ПАРЄ в цілому.

"Наша роль полягає у тому, щоб ми допомагали один одному. Я хотів би сказати, що як ви маєте зобов'язання перед Радою Європи, так і ми маємо зобов'язання щодо кожної країни-члена Ради Європи", - наголосив він.

Голова ПАРЄ позитивно оцінив дії, які здійснила Україна "на шляху просування до демократії". Разом із тим, він висловив розуміння того, що для реалізації всіх поставлених перед нашою державою завдань ще потрібен час.

"Ми цілком розуміємо, що потрібно достатньо часу для того, щоб ви змогли повністю відповідати тим вимогам і реалізувати ті зобов'язання, які свого часу взяли", - зазначив Міньйон.

Читайте також: Україна повинна прискорити своє просування до стандартів Ради Європи, - президент ПАРЄ