ua en ru

Янукович: Україна задоволена підсумками саміту з ЄС

Україна задоволена підсумками саміту з ЄС. Про це в рамках XV саміту України-ЄС заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні відбувся ювілейний 15 саміт Україна-ЄС... Я вдячний за відвертий і конструктивний діалог. Наші команди досягли повного розуміння щодо тексту про політичну асоціацію", - зазначив він.
Президент додав, що "ми розглядаємо угоду про асоціацію не тільки як документ, який переведе відносини на якісно новий рівень політичної та європейської інтеграції... Підписання такої угоди вигідно обом сторонам, враховуючи, в тому числі всеосяжну зону вільної торгівлі, що відкриває європейський ринок для України... Зі свого боку ми продовжимо системні трансформації... Я впевнений, що це стане не тільки надійною основою подальшого зближення України та ЄС, а й дасть можливість відчути пріоритети європейських стандартів кожним нашим громадянином", - упевнений він.
Президент також повідомив, що "українська сторона підтвердила вірність спільним європейським принципам... Україна готова і далі імплементувати демократичні принципи... Ми обговорили гострі питання... Українська сторона задоволена підсумками саміту... Ми очікуємо продовження діалогу в наступному році", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні в Києві відкрився саміт Україна-ЄС. Очікувалось, що на саміті буде підписана угода про асоціацію України з ЄС, а також угода про створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.
Україна і ЄС почали переговори про нову угоду 5 березня 2007 р., а переговори про створення зони вільної торгівлі - 18 лютого 2008 р. На саміті україна-ЄС у Парижі 9 вересня 2008 р. Україна не отримала гарантій вступу в ЄС. Натомість було схвалено рішення про те, що новий документ, що регламентує відносини України і ЄС, матиме назву "Угода про асоціацію".