ua en ru

Янукович вимагає до кінця 2013 р. погасити борги із заробітної плати

Президент України Віктор Янукович вимагає до кінця 2013 р. погасити борги із заробітної плати. Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації професійних спілок України, передає прес-служба глави держави.

"Якщо найближчим часом ці борги не будуть погашені, я дійду до кожного виконавця, починаючи з міністрів і до регіонів", - сказав Янукович.

За словами Президента, в Україні продовжуватимуться реформи у соціальній сфері, спрямовані на підвищення заробітних плат, пенсій.

Янукович зазначив, що має намір ще раз зустрітися з представниками профспілок і обговорити виконання поставлених завдань.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Наталія Королевська заявила, що в Україні з березня 2013 р. борги із заробітних плат в приватному і корпоративному секторі збільшилися на 11% і тепер становлять 600 млн грн. При цьому за такий же період борги державних підприємств скоротилися на 25%, а борги комунальних підприємств - на 15%.