ua en ru

Янукович утворив Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України

Президент України Віктор Янукович утворив Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України. Про це йдеться в указі Президента № 743/2011.
Згідно документу, комісія буде встановлювати тарифи на комунальні послуги відповідно до порядків формування таких тарифів і процедур їх встановлення, затверджених Національною комісією регулювання електроенергетики України (НКРЕ), до прийняття комісією нормативно-правових актів з питань формування та встановлення тарифів на комунальні послуги.
Також Нацкомісія буде здійснювати контроль за дотриманням суб'єктами господарювання умов та правил провадження певних видів діяльності у сфері теплопостачання і централізованого водопостачання та водовідведення, передбачених ліцензіями, виданими в установленому порядку до утворення Комісії, а також форм звітності, затверджених НКРЕ, до прийняття нормативно-правових актів з питань статистичної звітності.
Кабмін має у місячний строк забезпечити розроблення проекту положення про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг; затвердити граничну чисельність працівників комісії з урахуванням зменшення граничної чисельності працівників НКРЕ; вирішити питання матеріально-технічного та іншого забезпечення діяльності комісії тощо.
Указ набирає чинності з дня його опублікування.