ua en ru

Янукович вважає невідкладним прийняття Митного кодексу

Президент України Віктор Янукович вважає невідкладним прийняття Митного кодексу. Про це він заявив під час відкриття сесії Верховної Ради (ВР) України, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2012 р. ми продовжимо формувати національний простір економічної свободи. Ми маємо будувати його на підставі взаємної відповідальності, чесності та партнерства країни і бізнесу. Буде продовжено дерегуляцію підприємницької діяльності. Поступово, але неухильно ми будемо виводити економіку з тіні", - сказав Янукович.

Він додав, що велику роль у цьому питанні має відігравати новий Митний кодекс: "Я розраховую на те, що парламент розгляне мої зауваж до нього і розгляне Митний кодекс вже найближчим часом".

Глава держави також відзначив , що "у підприємців багато нарікань на дії влади, адміністративний тиск і перевірки". "Очевидно, прийшов час обмежити повноваження контролюючим органам і покласти край спробам зупинення підприємницької діяльності за рішенням чиновників. Я вважаю, що такі рішення мають прийматися виключно судом і лише за наявності достатніх підстав, тому я найближчим часом ... попрацюю, щоб правоохоронці змінювали ставлення до підприємців",- заявив глава держави.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович сьогодні бере участь у відкритті десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання.