ua en ru

Янукович вважає, що перед президентськими виборами слід провести референдум щодо держ устрою України

Відсторонений Верховною Радою України Президент України Віктор Янукович вважає, що перед президентськими виборами слід провести референдум щодо госустройству України.

Відсторонений Верховною Радою України Президент України Віктор Янукович вважає, що перед президентськими виборами слід провести референдум щодо госустройству України. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Дощ".

"Я вважаю, що сьогодні влада має проблему, яку потрібно вирішувати . І сьогодні не проблема президентських виборів. Як кажуть, не можна ставити воза попереду коней. Спочатку треба розібратися в устрої держави, знайти консенсус з громадянами України в усіх регіонах. Спочатку треба провести референдум. Референдум - це шлях до конституційної реформи", - заявив Янукович.

Він вважає, що конституційна реформа може зняти напругу в українському суспільстві.

"Треба вирішити, якій бути Україні: чи унітарною, чи федеративною, чи праламентской чи президентської, і в залежності від цього проводити або парламентські, або президентські вибори", - заявив Янукович.

Нагадаємо, сьогодні вдень Янукович дав інтерв'ю журналістам Associated Press і НТВ, яке транслювалося російським телеканалом "Дощ".