ua en ru

Янукович: Темпи зростання, досягнуті за три роки, потрібно зберегти

Темпи зростання, досягнуті за три роки, потрібно зберегти для продовження реформ. Про це в ході підсумкової прес-конференції заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

"За три роки, які ми прожили - а вони були досить непростими - ми балансували, можна так сказати, з 2010 р. над прірвою, поступово виходячи зі складної ситуації. Ми виходили на стабільний розвиток країни. Після жорстких антикризових заходів нам вдалося розпочати модернізацію, яку країна чекала всі 20 років... Тому критично важливо зберегти темпи зростання, продовжити розвиток країни", - заявив Янукович.

Президент нагадав, що в порівнянні з 1 січня 2010 р., в 2012 р. вдалося забезпечити зростання ВВП у розмірі 487 млрд грн або на 53%. Тоді, як темпи зростання в єврозоні впали на пів відсотка: "Ми побороли інфляцію, в 2012 р. вона склала мінус 0,2%. Була невелика дефляція. Ми знизили рівень дефіциту бюджету - він впав з 6% в 2010 р. до 3 , 8% у 2012 р."

Всі ці перетворення дали змогу посилити соціальну політику.

"Не дивлячись на загострення світової кризи, нам вдалося реалізувати цілий ряд соціальних ініціатив... Наші зусилля були спрямовані на захист соціально незахищених верств населення. Підтримка дітей-сиріт збільшилася на 78%... сьогодні допомога при народженні дитини - майже 29 тис. грн , а була всього 12 тис. грн... Деякі кроки вдалося здійснити в пенсійному забезпеченні. Втричі зменшилася кількість тих пенсіонерів, які отримували пенсію менше 1 тис. грн, 95% пенсіонерам забезпечений перерахунок пенсій", - упевнений Янукович.

Також Президент зазначив, що за три роки Україна отримала позитивний сигнал від ЄС про підписання угоди про асоціацію вже в кінці 2013 р.

Читайте також: Обсяг держборгу в 2013 р. збільшиться до 483 млрд грн - 30,6% від ВВП