ua en ru

Янукович провів зустріч з Герегою та Голубченко щодо виплати зарплати бюджетникам

Президент України Віктор Янукович провів зустріч з першим заступником голови Київської міської державної адміністрації Анатолієм Голубченком і заступником Київського міського голови - секретарем Київради Галиною Герегою. Під час зустрічі були обговорені питання виплат заробітної плати працівникам бюджетної сфери Києва, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми вийдемо з цієї ситуації. Заспокойте керівників підприємств, хто займається і несе відповідальність за своєчасні виплати. Ми зробимо все, щоб ці виплати були проведені своєчасно. Незважаючи на ці перешкоди, які є, ми зобов'язані вирішити це питання", - сказав глава держави під час зустрічі.

Після завершення зустрічі заступник Київського міського голови - секретар Київради Галина Герега підкреслила, що на засіданні Київради у вівторок було заплановано розгляд п'яти дуже важливих соціальних питань щодо змін до бюджету та програми соціально-економічного розвитку, які стосувалися виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, транспортникам, а також надбавки вчителям та працівникам медичної галузі.

"Ми б'ємо тривогу і змушені були звернутися до Президента України. Він дуже оперативно відреагував, за що ми йому вдячні, і сьогодні відбулася зустріч", - зазначила вона.

"Під час зустрічі ми обговорювали питання, яким чином можна буде ці надбавки і виплатити заробітні плати, тому що до цього дня ми саме такі бюджетні питання вирішували лише прийняттям рішення на сесії Київської міської ради", - додала Герега.

У той же час, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко зазначив, що зрив вчорашнього засідання Київради став причиною зустрічі з Президентом.
"Ми ініціювали і попросили зустрітися, і Президент настільки оперативно відреагував, що дає нам можливість все ж завершити вирішення цього дуже важливого питання", - сказав Голубченко.

"Європейці так себе не ведуть. Те, що роблять політики, особливо такі як партія "Свобода", партія "Удар", партія "Батьківщина" - вони взагалі забули, для чого вони існують як політики. Вони не створюють умови для людей, а створюють умови для захоплення влади. Всі роблять - чим гірше, тим краще. Я б до них звернувся - дайте, будь ласка, киянам нормально жити, дайте нам керувати господарством, дозвольте нам створити умови для киян, для столиці", - додав Голубченко.

"Президент прийняв нас почув і дав відповідні доручення. Ми, вийшовши з Адміністрації, поїдемо вирішувати всі ці питання. Безумовно, найпростіше було б прийняти вчора на сесії рішення, але тепер нам треба йти іншим шляхом. Він довше, він складний, вимагає деяких рішень на Кабінеті Міністрів. Тому я вибачаюся перед киянами, але точно буде затримка з виплат, і ні сьогодні, ні завтра ми не зможемо цього зробити. Під загрозою це питання", - сказав перший заступник голови КМДА.

Він повідомив, що завдяки дорученням Президента влада не допустить невиплат киянам.