ua en ru

Янукович: Процес євроінтеграції не зупинявся

Президент України Віктор Янукович вважає, що процес євроінтеграції України не зупинявся. Про це він заявив під час зустрічі з екс-президентами, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогоднішня зустріч, обумовлена кризою, який два останні тижні у нас в країні. На жаль, по деяким питанням нам не вдалося своєчасно проінформувати суспільство. Є різні точки зору про подальший розвиток країни: є стратегічні й поточні питання. Я б хотів, щоб ця дискусія була спрямована на врегулювання конфлікту, який усім заважає. А також, щоб ми побачили стратегію розвитку держави", - заявив Янукович.

Він також зазначив: "Майбутнє дуже актуально вже з точки зору того, як завершити цей 2013 р., з економічної точки зору, яким буде бюджет країни".

"По-перше, що стосується європейської інтеграції, то цей курс не змінений. Закон, прийнятий в 2010 р., був прийнятий за моєю ініціативою... Програма реформ, розпочата в травні 2010 р., була спрямована на досягнення критеріїв за різними напрямки життя нашої країни, критеріям ЄС. Ми виконуємо цю програму, не завжди встигаємо за графіком. Причина одна: будь-які реформи потребують фінансування. Коли не вистачає фінансів, реформи гальмуються... Результатом має стати покращення життя людей. На це спільна справа працює уряд, всі гілки влади".

Янукович підкреслив, що люди вийшли на Майдан Незалежності з питанням про майбутнє євроінтеграції: "Що стосується конфлікту, то я згоден з вимогами, які лунають з різних сторін. Люди на Майдані вимагають відповіді: якою буде доля країни? З іншого боку: правопорушення з обох сторін, винні мають понести відповідальність. Так, винні з обох сторін. Що стосується європейської інтеграції, то вона буде продовжена. Бюджет на 2014 р. буде оприлюднено. Люди про це будуть проінформовані. Наміри у нас тільки добрі... але є поточний болюче питання: як нам знайти розуміння в суспільстві, щоб об'єднати країну. Я впевнений, що немає жодної родини, яка б бажала поганого собі або близьким. Тому все, що стосується європейської інтеграції... цей шлях буде продовжений, він не зупинявся".