ua en ru

Євромайдан: Янукович закликає опозицію до переговорів

Влада і опозиція повинні об'єднатися для з'ясування всіх обставин події останніх днів, пов'язані з проведенням масових акцій. Про це Президент України Віктор Янукович заявив в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, повідомляє пресс-служба глави держави.

Влада і опозиція повинні об'єднатися для з'ясування всіх обставин події останніх днів, пов'язані з проведенням Євромайдану. Про це Президент України Віктор Янукович заявив в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, повідомляє пресс-служба глави держави.

"Безумовно, всіх, хто робив провокації..., їх треба виявити всіх, хто це був. І тут вже справа і влади, і опозиції об'єднатися для того, щоб знайти правильне рішення", - сказав Президент, коментуючи Євромайдан.

Глава держави також висловив обурення у зв'язку із захопленням адміністративних будівель в столиці.

"Навіщо це було робити - Київську адміністрацію захоплювати, прикриватися дітьми", - підкреслив Віктор Янукович щодо Євромайдану.

"Мені це дуже не подобається. Я проти цього - щоб ми використовували дітей, використовували такі кошти", - додав глава держави.

Він також відзначив необхідність дотримання всіма сторонами законів під час проведення масових акцій. "Коли ми говоримо, що ми будуємо демократичну державу, демократичне суспільство, - а ми всі громадяни однієї країни, - важливо, щоб учасники цього товариства і процесів, що відбуваються, дотримувались законів. Не має значення, чи це представники влади, правоохоронних органів, то учасники цих акцій. Всі повинні обов'язково виконувати закони нашої держави", - сказав Віктор Янукович.

Будь-яке волевиявлення людей, будь-які акції - це підтверджує, що кожна людина має не тільки право, але й можливість висловити свою точку зору. Але дуже важливо, щоб ці акції завжди носили мирний характер", - підкреслив Президент.

"Я переконаний в тому, що будь-який, навіть поганий мир краще будь кращої війни", - додав Віктор Янукович.

Нагадаємо, кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стала рекордною за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, на знак протесту проти жорстокого побиття активістів Євромайдану співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Звернемо увагу, що з 21 листопада в Україні розпочалася хвиля протестів після прийняття Кабміном рішення про призупинення євроінтеграції. Акція отримала назву "Євромайдан". Після подій в ніч на 30 листопада, коли міліція жорстоко розігнала мітинг на Майдані Незалежності, хвиля протестів посилилася. Активісти Евромайдана 1 грудня захопили будівлі КМДА та Будинок профспілок на Хрещатику.