ua en ru

Янукович присвоїв звання герою України 8 особам

Президент України Віктор Янукович присвоїв звання герою України 8 особам. Відповідні укази опубліковано на сайті голови держави.

Зокрема, Валерії Заклунній-Мироненко звання присвоєно за визначний особистий внесок у збагачення національної культурно-мистецької спадщини.

Сергію Червонопиському, голові Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), звання присвоєно за особисті заслуги перед Україною у реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів.

Сергію Слюсарю, забійникові на відбійних молотках відокремленого підрозділу "Шахта "Північна" ДП "Дзержинськвугілля", - за самовіддану шахтарську працю, досягнення високих виробничих показників у видобутку вугілля.

Олександру Мінаєву, ректорові Донецького національного технічного університету, - за визначні особисті заслуги перед Українською державою у зміцненні науково-технічного потенціалу, вагомий внесок у розвиток національної освіти.

Михайлу Короленку, голові правління акціонерного товариства "Південний гірничо-збагачувальний комбінат", - за визначний особистий внесок у розвиток вітчизняного гірничо-металургійного комплексу, впровадження сучасних технологій у виробництво.

Олександру Голубенку, ректорові Східноукраїнського національного університету ім. Даля, - за визначний особистий внесок у зміцнення освітнього потенціалу України.

Петру Гадзу, голові спостережної ради товариства "Бучачагрохлібпром", - за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку сільськогосподарського виробництва, впровадження прогресивних технологій та сучасних форм господарювання.

Олександру Баталіну, голові правління акціонерного товариства "Завод "Фіолент", - за визначний особистий внесок у зміцнення промислового потенціалу України, виробництво конкурентоспроможної продукції, впровадження високоефективних форм господарювання.

Нагадаємо, 16 серпня ц.р. Янукович нагородив переможців та призерів Олімпіади державними нагородами.